Българският нападател Валери Божинов наказа бившия си тим Фиорентина. Стрелецът прониза „виолетовите”, въпреки че часове преди мача беше с висока температура. Парма спечели срещата с 3:2, като гост. Успехът изстреля новаците в елита на трето място в класирането на италианското първенство.

По информация на Гонг, таранът е бил на системи в ранните часове на деня.

„Изкарах тежка нощ. Чувствах се много зле. Дано се възстановя за мача”, сподели в телефонен разговор за Гонг от Италия преди двубоя Валери Божинов.

Срещата от 13-тия кръг на Серия А се превърна в истински голов трилър. Преди почивката Фиорентина поведе след шут на Джилардино, който бе точен в

25-та минута, след пас на Сантана.

Малко по-късно, ветеранът Никола Аморузо изравни. През първото полувреме, Божинов бе един от най-активните на „Артемио Франки”, като направи и един непростим пропуск.

В 52-та минута на интригуващия двубой, Божинов наказа груба грешка на защитата във „виолетово” и даде преднина на Парма.

На Алберто Джилардино му трябваха само десет минути, за да изравни за втори път резултата.

Наставникът на „дуковете” Франческо Гуидолин смени изтощения Божинов в 64-та минута. На мястото на българина влезе Давиде Ландзафаме.

Този ход на Гуидолин се оказа повече от точен. Ландзафаме вкара за 3:2 в 67-та минута на мача.

Малко преди края, дефанзивният халф на Фиорентина Донадел получи червен картон и остави своите с човек по-малко на терена.

Реферът Орсато даде пет минути продължение на срещата, но Фиорентина не успя да изравни. В последните секунди Джилардино стреля с глава, но вратарят на Парма Миранте спаси.