Българският стрелец Валери Божинов гостува в редакцията на култовия вестник „Гадзета дело Спорт”. Голмайсторът на Парма участва във видео чат с читатели на най-тиражния спортен всекидневник в Европа и Италия.

В дългото си изказване Бож не пропусна отново да каже: „Моуриньо е най-добрият”. Припомняме, че двамата се чуват в последно време, след като Валери му посвети гола си срещу Милан.

„Възхищавам се на Жозе Моуриньо като човек и треньор. Посветих му онзи гол, защото така го почувствах. Той е много директен, аз съм същият. Ще бъда за Интер в Шампионската лига. Меси е най-добрият футболист, но Моуриньо е най-добрият треньор”, допълни българският талант.

„Ние продължаваме да се борим за Лига Европа. Няма да се откажем, докато има някаква математическа възможност. Вкарах 8 гола, но продължавам да съм жаден за победи и нови попадения”, сподели Валери Божинов пред вестника с розовите страници.

„Отидох в Англия, защото получих предложение от Ериксон. Мислех, че това ще е полезен опит. За съжаление две години бях почти постоянно контузен. Бях много разочарован в този период”, разказа още българският голмайстор в Серия А.

„За мен Моуриньо е специален човек. Надявам се някой ден да ми стане треньор. Дано да е по-скоро!”, каза още по-силни слова Валери пред „Гадзета дело Спорт”.

Божинов за пореден път помоли Господ да го пази от нови травми и проблеми. Той разказа и любопитни подробности от първите стъпки в своята кариера, която започна в Лече и Фиорентина.