Българският нападател Валери Божинов, който ще завърши сезона под наем в Ювентус, а след това ще се завърне във Фиорентина, получи неочаквани похвали от своя колега при „виолетовите” Адриан Муту.

Румънският национал заяви, че във Фиорентина вратите са широко отворени за Божинов. Муту си припомни и изминалата евроквалификация между България и Румъния миналата година: „Тогава се казаха доста неприятни неща. Но по принцип българи и румънци не са много различни. Божинов е още дете, той е много млад, но скоро ще стане голям играч. Във Флоренция вратите за него са отворени и той има шанс да се докаже. Но трябва да работи с отбора и да е винаги готов. Ако успее да се приспособи, ще успее и да се наложи,” заяви Муту.

Божинов отговори на хубавите думи на румънеца, отново на сайта на Фиорентина.

„Много съм щастлив да чуя какво казва за мен Адриан. Наистина имаше някакви търкания преди време, но ние веднага разрешихме проблема. Наистина искам да играя с него и с Пацини. Фиорентина е един от малкото отбори, в които има сериозна конкуренция за позицията нападател. Имаме добро бъдеще, Фиорентина играе почти като Севиля, играе хубав футбол.”

Българският младежки национал преклони глава и се извини на „виолетовия” клуб за коментарите, правени по-рано през сезона. „Някои изявления бяха дадени под въздействието на много насъбран яд в мен. Но от Фиорентина не спряха да вярват в мен, Прандели ми вдъхна увереност и това ме радва. Дължа връщането си във Фиорентина именно на него, защото той ме гледа и ме харесва. Радвам се за това, че вкара отбора в евротурнирите и подписа нов договор,” коментира още Божинов.