Българският нападател на Манчестър Сити Валери Божинов разкри в интервю за Гонг отличните си отношения с наставника на „гражданите” Марк Хюз. „Надявам се Хюз да остане в Манчестър Сити. Много добре се разбираме, а и той познава отлично качествата ми. За жалост нямаме много добри резултати от началото на сезона. Смятам, че аз ще бъда готов за игра съвсем скоро. Със сигурност за мачовете от турнира за Купата на УЕФА ще съм на линия. В началото на януари ще почна тренировки с отбора. Не знам дали ще е на 10-ти или на 15-ти, но ще го решим заедно с треньорите и докторите на тима”, отбеляза Валери Божинов.

„Надявам се физиката ми да се възстановява все по-добре. Да напредвам с всяка изминала седмица. Контузията в коляното беше по-различна от тази на ахилеса. Там възстановяването е по-тежко и изискваше повече време. От друга страна този път знаех, какво да правя. Всички в клуба знаеха много добре как да постъпят при възстановяването. Лекарският щаб се справя перфектно, надявам се да продължат по този начин”, разказа още стрелецът на Манчестър Сити.

„Копенхаген може да се каже, че е добър жребий за нас в турнира за Купата на УЕФА. Както много добре знаете обаче вече няма слаби и силни тимове. Видяхме какво направи кипърски клуб в Шампионската лига. Надявам се да продължим напред. Аз вярвам, че ще играя в тези мачове. Дори трябва да съм играл доста преди края на месец февруари, когато ще се изправим срещу Копенхаген”, продължи за Гонг Валери.

„Не се притеснявам, че Манчестър Сити може да купи нови футболисти. Много добре знам качествата си и ще намеря мястото си в отбора, когато се възстановя напълно”, закани се бившият играч на Ювентус, Лече и Фиорентина.

Валери Божинов коментира и състоянието на другия българин в Сити Мартин Петров. Очаква се свръхзвуковото крило да се завърне на терена през месец март. „Спийди /така Божинов нарича Петров/ е силен характер. Той е голям мъж и футболист и ще излезе и от тази ситуация. След коледната ваканция ще започне работа с екипа от физиотерапевти. Годината за него почна много добре, но сега има проблеми. Контузията му е тежка, но ще се справи. Той е много важен както за Манчестър Сити, така и за националния. Видяхте, че без него ни е много трудно”, призна Валери Божинов.

Българинът отбеляза с чувство за хумор, че не е виждал Робиньо да се вози с градски транспорт из Манчестър. „Винаги идва на тренировки с колата си. Не знам да е ползвал друг транспорт. Всеки обаче си има стил на живот, така че не знам. Както явно знаете, Робиньо движи с ново Ламборджини. Момчето е младо, вкарва голове и може да си го позволи”, завърши за Гонг Валери Божинов.