Българският национал Валери Божинов даде първото си интервю на английски език откакто премина в тима на Манчестър Сити. Бившият футболист на Фиорентина и Ювентус говори пред официалния сайт на клуба, след като се завърна отново в игра за резервния състав на „гражданите”.

 

Божинов се възстановяваше дълго от травма в коляното, която получи в двубоя срещу Манчестър Юнайтед през август миналата година. В понделеник Божинов се завърна на терена, отбелязвайки при равенството 1:1 на Сити с Нюкасъл Юнайтед.

 

„Много съм радостен, че след пет месеца отсъствие първият ми мач мина добре. Отбелязах и първия си гол за Манчестър Сити, което е много важно за мен”, коментира Валери Божинов.

 

„Играх само 30 минути, но се надявам следващия път да бъда на терена 45, а след това да играя и цял мач. Свен беше на трибуните, за да види играта ми. Доволен съм, че дойде да ме наблюдава как играя в първия ми мач след контузията.”, продължи българинът.

 

Божинов също изказа благодарности и към лекарския щаб на „гражданите”: „В последните месци работихме усилено с физиотерапевтите и искам да им благодаря за помощта им защото знам колко бе важно да съм готов напълно преди да играя отново.”

„Това е моята първа сериозна контузия, но знаех, че ще се завърна и ще бъда по-добър футболист. Чувствам се по-силен и благодаря също на Джон Уеб и Стефано Мароне, с които положихме сериозни усилия във фитнеса”, завърши българският национал.