Възстановяващият се от контузия Валери Божинов призна, че чувството при първата му тренировка след травмата е било, все едно играе голям финал. „Като стъпих на терена се чувствах, сякаш ще играя на финал. Странно беше, въпреки че предната нощ спах. Вечерта си мислех, че ще играя голям финал на сутринта, а това си беше просто една тренировка”, сподели за Гонг Валери Божинов.

„Когато свърши тренировката помощниците, Ериксон и футболистите ми ръкопляскаха. Казаха ми „добре дошъл” и добавиха „пожелаваме ти успех”. „Ръководството не иска да прибързва с пускането ми в игра. Говорят така, защото феновете дълго чакаха да се върна. Контузията беше тежка и времето до завръщането си е дълго. Всяка тренировка е тест за мен. Трябва да покажа на Ериксон и екипа му, че съм готов. Трябваше да играя на 30 януари с резервите, но няма да има мач, защото първият тим гостува на Дарби Каунти. Ще играя на 7 февруари срещу резервите на Манчестър Юнайтед. Важен мач за момчетата от резервния отбор, ще се опитам да им помогна. Надявам се да преодолея този важен тест”, разказа Валери Божинов.

„Треньорите се радват, че не се плаша при контакт с друг играч на тренировка. Минали са само пет тренировки, а предстоят много още, както и мачове”, каза футболистът на Манчестър Сити.

„Ериксон ми каза едно много важно нещо. Ще ме чака, докато се оправя. Това е много важно за мен. Няма от какво да се притеснявам. Искам да имам късмет и шанс, Господ да ми помага, защото без това не може. Поне аз така си мисля”, отбеляза Божинов.

„Ериксон е човек, който ако не те харесва ще ти го каже. Прави го на четири очи и така трябва. На мен ми дава сили и увереност, че ще се върна още по-силен от преди”, доволен бе голмайсторът.

„Футболистите от националния ми се обаждат. Чух се преди време и с Боби Михайлов. Каза ми да не бързам, пита ме как съм и такива неща. Иначе се чувам със Стилиян, Мартин, Бербатов и Чавдар Янков. Тези, с които си поддържам контакти. Други от ръководството или треньори не са се обаждали. Не са ме питали, как съм или нещо такова. Нормално е ние в България сме така, като играеш силно и вкарваш голове те търсят, а като не го правиш те забравят”, отсече младият футболист на Сити и националния отбор.

Божинов благодари на журналистите в България, че не са го забравили в периода, когато беше контузен. Нападателят не скри, че му е приятно от този факт.

Таранът преживя най-спокойния си трансферен прозорец. „Честно казано така ми беше по-добре от една гледна точка. Бербатов го разбирам сигурно телефонът му се скъсва от звънене. Колко много се пише и говори за него. Иначе е по-спокойно и се тренира по-лесно. Но ще кажа и друго, когато вкарваш журналистите и отборите са длъжни да се интересуват от теб. Трябва да се приеме”,

„Вкарвам и с контузения крак. Ляв, десен аз такъв проблем нямам. Докторът даже гарантира, че това коляно е по-здраво от другото. Като вкарвам на тренировка се готвя за събота и неделя, за мачовете. Сега не е важно да вкарвам, а когато трябва”, завърши за Гонг жадният за футбол на Валери Божинов.