Българският нападател Валери Божинов очевидно не е забравен от медиите в Италия. Стрелецът на Манчестър Сити даде интервю за Радио Тоскана, в което разкри, че не мисли да се връща на Апенините, поне не и в този момент.

„Последните месеци не бяха добри за мен, защото се контузих два пъти. Сега искам само здраве, нищо друго. Сега Манчестър Сити не върви много добре, но аз вярвам в добрия ни колектив. Искам да помогна на тима ми да се представя далеч по-добре. В отлични отношения съм с Робиньо. Често си говорим на испански и италиански”, каза Божинов за италианската медия.

„Пристигането ми във Флоренция беше един красив момент за мен. Добих много опит в този клуб, макар че и допуснах много грешки, дошли предимно от младостта ми. Дали ще се върна в Италия? Ако това се случи, искам да съм постигнал много победи в Англия. Не желая да се върна, без да съм постигнал нещо в Англия”, продължи българският талант.

„Във Фиорентина и сега има много добри футболисти. Всички казват хубави неща за Монтоливо. Допадат ми Кузманович и Йоветич. Последният е много впечатляващ играч. Бях доста близък с Пацини, когато играех за Фиорентина. Добро момче и добър футболист. Пацо трябва да играе повече и заради това сигурно ще смени отбора. С присъствието на Джилардино, за Пацини не остава много време за изява на терена”, отбеляза още таранът на Ман Сити Валери Божинов.