Българският национал Валери Божинов потвърди пред Гонг, че през следващия сезон най-вероятно ще се завърне във Фиорентина.

По-рано през деня се появи информация, че старши треньорът на „виолетовите” Чезаре Прандели се надява да подсили нападението на своя отбор и да задържи българина.

Валери Божинов е под наем в Ювентус. Националът обаче не успя да намери място като титуляр в отбора ръководен от Дидие Дешан.

„Разговарях по телефона с Прандели. Радвам се, че той ми обръща внимание, а това което пише по медиите е вярно - той иска да ме върне в отбора си”, заяви Божинов.

„Да, връщам се във Фиорентина, това е желанието на Прандели. След продажбата на Тони се надява да не купуват други нападатели, а да разчита на мен”, добави още българският национал.

„Доколкото знам Дешан ще остане треньор на Ювентус и в Серия А. Не мисля, че ще остана в Юве, защото той не държи на мен. Надявам се до края на сезона да имам своя шанс и да влизам в игра. Дано да изиграя няколко мача, а дори и да вляза като титуляр. Ако това не стане - животът продължава”, каза Валери Божинов за Гонг.