Българският национал Валери Божинов посвети вчерашното си попадение срещу Милан на сина си и приятелката си Алисия. Таранът се завърна след едногодишна пауза в големия футбол, а вчера донесе победата на Сити с 1:0 срещу „росонерите”.

„Щастлив съм след този гол. Посвещавам го на сина си Валери Божинов-младши и на приятелката си Алисия. Те го заслужават, защото през тази една година бяха до мен във всички трудни моменти”, каза за Гонг голмайсторът на Манчестър Сити.

„Един гол не означава нищо. Трябва всяка седмица да се боря и доказвам пред треньора. Сега просто имам по-голямо самочувствие и съм по-спокоен. Това, че вкарах на Милан не значи нищо. Трябва да бележа за УЕФА, после и на Астън Вила. Вчера ме удариха в контузеното коляно. Днес се установи, че няма нищо притеснително. Така е, все пак в компанията на Гатузо и Амброзини не е лесно. Те влизат малко по-остро”, продължи Валери Божинов.

„Преди мача се видях с момчетата от Милан. Това е нормално нещо, аз имам приятели сред тях. Близък съм с Броки, Гатузо, Малдини и Янколовски. След мача си смених фланелката с Броки. Подариха ми и една на Кака, все пак е печелил Златната топка. Нормално е да се видя с приятели”, допълни младият нападател на Манчестър Сити.

На трибуните палци на Божинов и Сити стискаше получилият лека травма Мартин Петров. „Спиди /така наричат Марто в Сити/ винаги ми е помагал. Ние сме българи и се подкрепяме. Държим един на друг. Другите в отбора винаги са ми показвали, че държат на мен като футболист, човек и приятел. Поздравиха ме играчи като Майка Ричардс, Хаман и Ричард Дън. Не е станало нищо, аз съм нападател и това ми е работата”, заяви още Божинов.

„Не пропуснах нито един от грандовете в Италия. Надявам се този сезон да вкарам на Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси и Ливърпул. Головете в мрежата на такива отбори са с двойна доза. Първо им вкарваш, а после искаш да те привлекат. Няма да е лошо някой ден да ида в отбори като Арсенал, Челси или Ливърпул /пропуска нарочно Юнайтед/. Естествено Милан, Ювентус, Интер и Рома не са затворена страница”, завърши в своя си стил интервюто си за Гонг Валери Божинов.