Българският национал Валери Божинов изгря на корицата на априлския брой на официалното клубно списание на Манчестър Сити. Юношата на Лече вече е възстановен от контузията, която получи през август и изпитва огромен глад за игра.

„Мениджърът ми каза, че започвам срещу Астън Вила и започнах упражненията си за загряване пред феновете на Сити, когато чух силен шум от изпукване”, припомня си нападателят един от най-неприятните моменти в своята кариерата пред „City Mag”.

„Не можах да разбера какво беше и погледнах назад да видя, дали някой не е хвърлил нещо по мен, но там нямаше никой. Тогава паднах и разбрах, че шумът идва от моя крак. Седнах на тревата, знаех, че нещо се е случило. Помислих си „това е ахилеса ми”, каза още Божинов за травмата и се прицели в настоящето и шансът за триумф в Купата на УЕФА през този сезон.

„Мисля, че щом Рейнджърс можа да стигне до финал, ние със сигурност го можем. Без да го казвам с неуважение, но те не са повече от среден отбор. Трябва да вярваме, че можем да го направим, да се опитаме да дадем най-доброто и да видим къде ще стигнем”, заяви българинът пред списанието на може би най-богатия клуб в света.

Заглавието под стилната черно-бяла снимка на Валери Божинов е „Искам да бъда обожаван”, а цената на месечното издание е 2,50 паунда.