Парма допусна трета поредна загуба в първенството като гост на Ливорно с 1:2, и така се отдалечи от европейската си мечта. Валери Божинов игра малко повече от половин час, след като се появи като резерва на мястото на Палоски.

Франческо Тавано откри резултата в 23-та минута, но малко преди това Масимо Паки пропусна да изведе Парма напред, като уцели гредата след удар с глава. Реферът Де Марко пък спря чудесна атака на „пармалатите”, заради несъществуваща засада на Антонели в 34-та минута, когато той се откъсваше сам срещу вратаря на Ливорно.

Валери Божинов влезе като резерва в 60-а минута, но само минута по-късно Кристиано Лукарели вкара втория гол за домакините. Лукарели все още е собственост на Парма, но това не му попречи да покаже на „жълто-сините” какво може.

В 68-а минута Блерим Джемали намали резултата, но въпреки натиска до края, Парма не успя да стигне поне до точката. Валери Божинов имаше страхотно изпълнение в заключителните моменти на двубоя, но ножичният му удар мина встрани от вратата на Ливорно. Така Парма слезе на осмо място в таблицата и вече е извън Зона Европа.

Наполи си върна четвъртата позиция в Серия А след ценна домакинска победа с 1:0 над Сампдория. Неаполитанците изместиха Рома и се изравниха по точки с третия Ювентус, който тази вечер приема втория Милан в дербито на кръга.

Аржентинецът Херман Густаво Денис вкара единствения гол в 71-а минута, за 12-тия пореден мач за Наполи без поражение.

Фиорентина обърна Бари с 2:1 в директен спор за място в европейските турнири. Пауло Барето откри за Бари в 25-а минута, но с голове на Адриан Муту до почивката и Хосе Кастийо в 74-а минута Фиорентина взе трите точки и заема шесто място в класирането.

Всички резултати:

Болоня - Каляри - 0:1

Фиорентина - Бари - 2:1

Дженоа - Катания - 2:0

Ливорно - Парма - 2:1

Наполи - Сампдория - 1:0

Палермо - Аталанта - 1:0

Удинезе - Лацио - 1:1

Ювентус - Милан - от 21.45

От събота:

Рома - Киево - 1:0

Интер - Сиена - 4:3