Българският национал Валери Божинов заяви за Гонг, че възнамерява да остане във Фиорентина, въпреки изказването на Панталео Корвино, че го поставя в трансферната листа.” Имам договор за още две години и смятам да го изпълня. За мен е ценно мнението на Чезаре Прандели. Треньорът ми има доверие. Не може всичко да стане, както му се иска на синьор Корвино”, сподели таранът.

Божинов не се опасява, че може да бъде забит на пейката, ако не иска да отиде в друг тим. „ Това няма да го допусна. Синьор Корвино не може да се меси в работата на треньорите. Прандели е специалистът и той решава, кой да играе и кой не. Отношенията ми с него са супер”, отсече категорично Валери Божинов.

„Искам да остана във „виолетовия” отбор, заради треньора и тифозите, които винаги подкрепят състава”, допълни българинът.

Божинов призна, че е доволен от интереса от страна на Торино, Дженоа и Наполи, но е категоричен в желанието си. Голмайсторът иска да играе във Фиорентина. „Може да говорим за нов договор и след няколко месеца. Това не е никакъв проблем. Имам нужда от спокойствие и от игрова практика”, завърши младокът.