Валери Божинов за пореден път разсея спекулациите, че ще напуска Манчестър Сити посока Серия А, като заяви, че иска да се докаже в настоящия си клуб.

Бившият футболист на Фиорентина и Лече почти не е играл за „гражданите” откакто премина при тях, заради серия от тежки контузии. Очаква се българинът да се завърне на терена още този месец.

Въпреки че постоянно е свързван с евентуален трансфер в отбори от Италия, сред които и Лацио, Божинов изрази желанието си да се докаже пред привържениците на „небесносините”.

„В момента не мисля да се връщам обратно в Италия. Имам огромно желание да покажа какво мога в Манчестър Сити”, заяви българският нападател за италианските медии.

„Сега, след като започнах да тренирам с топка, се чувствам много по-добре. Липсва ми обаче игрови ритъм”, призна Божинов.

„В момента отборът ни се представя под очакванията. Сигурен съм обаче, че съотборниците ми са наясно какво се изисква от всички нас. Вярвам, че скоро всичко ще започне да се нарежда”, завърши таранът на Манчестър Сити.