Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов обяви, че е напуснал Италия заради спортния директор на Фиорентина Панталео Корвино. Младият футболист прекара един не много приятен сезон в Ювентус под наем миналата година, след което реши да смени климата и замина за Англия, когато разбра, че не влиза в плановете на „виолетовите”.

Именно Корвино представи Божинов на Апенините през 2002 година, когато българинът подписа с Лече, а впоследствие го взе със себе си и във Фиорентина през 2005г.

„Защо напуснах Италия? Заради Корвино,” отсече Валери пред channel 4. „Беше ми поставен ултиматум – да подпиша нов договор или да бъда закован на пейката.”

„Отношенията ми с треньора Чезаре Прандели бяха много добри. Разочарован съм, че се отнесоха така с мен, защото в момента имат и Томас Уйфалуши, чийто договор също изтича,” продължи Божинов. „В Ювентус бях изолиран и след това те привлякоха играч като Винченцо Якуинта. След това в Англия намерих наставник, който вярва в мен, в лицето на Свен Йоран Ериксон.”

В момента Валери Божинов лекува контузия в коляното, но се надява скоро отново да е на линия. „Кога ще се върна? Доктор Паоло Мариани ми каза, че ще е преди Коледа,” заяви оптимистично младият татко.