Звездата в зимната селекция на Лече Валери Божинов заяви, че любовта към родния му тим, го е върнала на стадион Виа дел Маре.

Днес джалоросите представиха Божинов, който ще играе в Серия А като преотстъпен от Спортинг Лисабон, заедно с другите две нови попълнения на тима - Лука Ди Матео и Дженаро Делвекио.

„Моята воля беше ясна. След като си тръгнах от тук, никога не съм спирал да следя Лече. Когато се върнах, го направих от любов към Лече“, коментира българският голмайстор.

„На 18 човек прави много грешки. Върнах се не за парите, а само защото искам да печеля и възнамерявам да се преборя за титулярно място.“

„Не искам да създавам никакви проблеми, треньорът ще решава кой да излиза на терена“, каза още Божинов, уверявайки няма да се ползва с преференции при избора на титулярите на Серсе Козми.

Валери Божинов започна пътя си големия футбол именно в Лече, чийто юноша е и с който на 22 януари 2002 година стана най-младият чужденец, дебютирал в Серия А, когато бе на 15 години и 11 месеца. За жълто-червените той изигра заби 19 гола в 68 мача в Калчото.