Бившият нападател на Фиорентина и сегашен на Спортинг Лисабон, Валери Божинов, за пореден път нападна спортния директор на „виолетовите“ Панталео Корвино, заявявайки: „Липсваше му кураж да ме погледне“.

Българският национал обвини в миналото Корвино, че е причината да напусне Фиорентина. „Той никога не ме погледна, докато играех във Флоренция, аз мога да гледам в очите, но него явно му липсва кураж“, сподели Божинов, цитиран от италианските медии.

Българинът обаче бе пълен със суперлативи за новия треньор на "Ла Виола" Делио Роси, с когото бяха заедно в Лече. „Изкарах две страхотни години с него. Имахме отлична връзка, той знае как да ръководи състава, работи здраво и много. Направи страхотни неща в Лече, Лацио и Палермо. Може да направи същите и във Фиорентина“, продължи Божинов. „Нападателите му винаги са се представяли добре. Фиорентина има отлични играчи, страхотна публика. Имам хубави спомени от Флоренция. Делио Роси е победител, така че ако тимът го слуша и има обединен колектив, може да се изкачи в класирането. Надяваме се с цялото си сърце“, каза още нападателят на Спортинг.