Нападателят Валери Божинов призна, че все още чака конкретно предложение от Фиорентина. В интервю за Гонг играчът сподели: „Искам да играя във Фиорентина. Прандели ми показа, че ще разчита на мен. Чакам конкретно предложение за удължаване на договора. Но аз си имам такъв за още две години”, уточни плановете си талантът.

Божинов сподели, че е доволен от многобройните предложения към него, но подчерта, че иска да остане във Флоренция. „Проектите на тима са големи. Искат до 2011 година да се борят да първото място. Класиране в тройката ще е сериозен успех.”, коментира Валери Божинов. Той сподели, че говори почти всеки ден със старши треньора на „виолетовите” Чезаре Прандели и разчита на пълната му подкрепа.

Божинов призна, че поддържа връзка с президента на БФС Борислав Михайлов. ”Г-н Михайлов е коректен и готин човек. Винаги ми е харесвал още преди да стане президент на футболния съюз. Умее да се държи добре с нас, да повдига настроението. С мен винаги се е държал много добре, когато е идвал на лагерите ни”, каза състезателят.

Божинов заяви, че все още се чувства зле заради допуснатата загуба от Черна гора. „Минава, но такива неща не се забравят”, заяви приятелят на Алисия.