Португалският вестник „Record“ потърси нападателя на Лече Валери Божинов за коментар преди първия осминафинал от турнира Лига Европа между Спортинг Лисабон и Манчестър Сити.

Българският национал е играл и за двата тима, като в момента е собственост на лисабонските лъвове, от които е преотстъпен под наем на отбора от италианската Серия А. От 2007 до 2009 година Божинов носи екипа на Ман Сити.

„Ще бъда за Спортинг, разбира се. Сега съм в Спортинг, така че бъда по-умел, искам тимът да спечели с цялото си сърце“, коментира Валери Божинов.

„Сити има велик отбор. Аз играх там, но тогава съставът беше много различен от сега, много играчи са заменени.“

„Това, което искам да кажа на бившите си съотборници, е, че те са силен тим и ако имат необходимата доза късмет в двата мача, могат да ги елиминират. Спортинг също е отличен отбор.“

„Имам още четири години от договора си със Спортинг, гледам всеки един мач на тима или ги следя по интернет. Съпътствам отбора с голяма привързаност, надяваме се да отстрани Сити, да спечели Купата на Португалия и да заеме третото място в първенството“, заяви още Божинов пред португалския „Рекорд“.