Българският национал Валери Божинов обяви за Гонг, че иска да остане в Манчестър Сити и през следващия сезон. Нападателят бе специален гост на Дарик преди мача от Евро 2008 между Италия и Холандия.

„Искам да остана в Манчестър Сити. Обявил съм желанието си както на клуба, така и на моя личен мениджър. Този отбор ми помогна много в последната една година, когато бях контузен. Искам да играя за Манчестър Сити и да усетя тръпката на Висшата лига в Англия”, заяви Валери Божинов.

Нападателят се прибра вчера от Италия, където бе на среща с агента си Джери Паломба. Пресата в страната световен шампион не спира да пише, че тимовете на Сампдория, Дженоа и Торино обмислят оферти към Сити за българина.

„Мениджърът ми ще говори с новия треньор на Сити. Надявам се той да разчита на мен. Доколкото знам двамата с Мартин Петров влизаме в плановете му. Надявам се догодина отново да сме в един отбор с Марто и този път аз да направя повече асистенции от него”, завърши по темата талантът, който игра в Италия с екипите на Лече, Фиорентина и Ювентус.