Българският нападател Валери Божинов даде специално интервю за „Спортно Шоу Гонг”, в което говори за своето бъдеще. Националът заяви, че иска да продължи да играе в Манчестър Сити, като има амбицията да се наложи при „гражданите”.

„В България съм последен ден, довечера си заминавам за Англия, предстоят ми прегледи в Манчестър Сити и след това заминаваме в Германия на подготовка. Надявам се да бъде една добра година за мен и моя отбор”, заяви голаджията, който разказа и за прекараното лято.

„Добре беше лятото, веднага след мача на националния отбор отидох на море с приятели и със семейството, после за няколко дена в Италия. Добре беше, имам такъв кръг приятели, че около мен е спокойно. Най-важното е, че сме живи и здрави”.

„Когато се отваря летният или зимният трансферен прозорец винаги съм бил спряган за трансфер. Моето желание е да остана в Ман Сити, защото до няколко години ще е от най-добрите отбори в света. Моето желание е да се наложа и да бъда от големите футболисти в Сити. Трудно ще бъде, но искам да се преборя с конкуренцията и да бъда от тези големи имена, които се спрягат”.

„Имам мениджър и винаги съм казвал, че ако има нещо конкретно и реално, може да говорим, но не само да се пише. Чета, какво се пише, но това не ме интересува. Имам още две години договор и се надявам Марк Хюз да ми даде шанс да се преборя и да бъда част от тези големи футболисти”.

„Знам, че са доказани имена, големи футболисти, но всеки един футболист би искал да играе с големи футболисти. Играейки с тях мога да натрупам повече опит и за мен ще е доста по-лесно, защото те са научени да играят футбол. Играл съм в Ювентус и знам, как е такава ситуация. Трудно ще бъде, но ако искам да стана голям футболист, трябва да свикна с това. Във футбола лесно няма”.

„Искам да остана в Ман Сити, не се страхувам от никой. Ако си тръгна, няма да съм победител. Искам от всяка една битка да излизам победител. Аз съм млад и ако сега се страхувам от големите футболисти, по-добре да спра с футбола. За мен ще бъде чест и удоволствие да играя с добри футболисти, които са научени да играят футбол”.

Божинов отказа да коментира положението с неговия съотборник Мартин Петров, който също е спряган за трансфер: „Не знам нищо за Мартин и не мога да коментирам от негово име. Пожелавам му да бъде жив и здрав, трябва да попитате него”.

Най-младият чужденец, играл в Серия А, коментира трансферите, които Реал Мадрид направи през лятото: „За мен футболът е бизнес, мисля, че Реал Мадрид с покупката на Роналдо и Кака си осигурява доста повече бюджет от това, което е дал за тези двама футболисти. Тези пари са ги избили. Тези футболисти заслужават тези пари, щом те са дадени за тях. Всеки си има мнение, но в днешно време ние сме футболисти и гледаме да вършим работата си на терена. Имаме договори с отборите и президентите преценяват, кой колко струва”.