Българският нападател Валери Божинов изрази задоволство от своя повторен дебют за Манчестър Сити, след като се разписа за първия тим в съботната контрола срещу Стокпорт Каунти. 22-годишният голмайстор остави зад гърба си една цяла кошмарна година на възстановяване от тежка контузия, като се появи на терена на „Еджли Парк”.

Специално за клубния уебсайт на Сити, Валери заяви: „Беше много важно за мен, тъй като това ми бяха първите минути за първия отбор от почти година насам. Много съм щастлив. Срещу Стокпорт се получи много труден, но и силен мач. Те са добър отбор и искаха да се покажат срещу нас, защото не им се удава всеки ден да играят срещу такъв съперник, като Сити или Ливърпул (предната седмица). Така че се получи хубав мач, но за мен бе особено важно да играя и да вкарам.”

Освен останалото, Божинов се разписа пред феновете на Сити, които решиха да минат пътя до Стокпорт. „Привържениците ни бяха страхотни, а и това бе първия истински мач, в който вкарвам за Сити,” добави Божинов, който по-рано през годината вкара и в мач на резервите.

Дали темпераментното отпразнуване на гола е нещо, което феновете могат да очакват и в бъдеще? „Да, феновете не са ме виждали да вкарвам досега, и исках да видят колко съм щастлив да вкарам пред тях,” лъчезарно сподели Валери. „Всеки гол е специален, независимо дали е на тренировка или по време на мач, защото аз съм нападател, който обича да бележи.”

„Наистина беше много хубаво, но онова, което е по-важно за мен е Висшата лига, Купата на Англия, Карлинг Къп, Купата на УЕФА и да вкарвам в тези състезания,” продължи българският талант. „Последният път, когато ме интервюирахте, казах, че съм гладен да се върна и да играя. Сега съм гладен за голове, за победи и прогрес. Имаме нов мениджър, и аз харесвам Марк Хюз, така че всичко зависи от мен, ако тренирам и играя добре, и вкарвам попадения, тогава и мениджърът ще го види в мен.”