Възстановяващият се от контузия български национал Валери Божинов не скри по време на гостуването си в „Гол линия”, че мечтае за успехите на Христо Стоичков.

„Само един български футболист е постигал подобни неща. Говоря за Златна топка, Златна обувка, титли и Шампионска лига. Това се случва веднъж на хиляда, но играчи като Бербатов, Мартин Петров, Стилиян и аз искаме да постигнем неговите постижения. Не коментирам това, което е като човек, говоря за футболиста Стоичков”, отбеляза талантливият нападател на Манчестър Сити.

„Чух, че Ериксон иска Бербатов, но ще е трудно. Той е страхотен футболист, но сигурно Тотнъм трябва да ни направят отстъпка. Може би Коледно намаление, за да дойде при нас. Ако все пак това стане, ще е много хубаво, защото ще репетираме за националния отбор”, сподели с голяма усмивка Валери Божинов, подкрепян и от приятелката му Алисия.

„Така ще оформим нападението на националния”, рече Валери, а Алисия го засече: ”Не почвай да редиш състава, пак ще създадеш, някоя интрига”.

Голмайсторът за пореден път изрази надежда, че ще е готов за игра в началото на 2008 година.

„Пожелавам си здраве, както за мен така и за колегите в националния и Манчестър Сити. Сега остава Боби Михайлов да изтегли хубав жребии. Иска ми се да ни се паднат силни отбори срещу тях играем добре. Не искам Албания и подобни”, допълни таранът.

Алисия с чувство за хумор забрани на Божинов да класифицира отборите, като силни и слаби.

„Благодаря на Ериксон за днешните му хубави думи към мен. Той се държи страхотно”, изтъкна Валери Божинов.

Нападателят благодари на всичките си футболни президенти, за добрите финансови възможности, които са предоставили на него и семейството му.

Контузеният младок благодари и на Мартин Петров, който е близо до него в периода на лечението му.

„Марто казва на двете си деца, че скоро в Англия ще дойде и нашето бебе. Те ще бъдат първите приятели на Валери Божинов-младши”, категоричен е гордият татко.

Нападателят не скри, че силно се надява Манчестър Сити да направи един подобаващ сезон, без да уточнява конкретни цели пред „гражданите”.

„Ставам сутрин рано и се прибирам късно следобед. Имам огромно желание да се оправя бързо. Трудя се много и ще успея”, отбеляза запалено Валери Божинов.