Българският национал Валери Божинов е играл на обезболяващи инжекции във вчерашната среща на Манчестър Сити срещу Мидтиланд.

Голмайсторът има проблем с оперираното коляно и е изпитвал болки. Марк Хюз изобщо не е искал да товари Божинов с тази среща, но играчът е настоявал да вземе участие в двубоя от турнира за Купата на УЕФА.

„Имах проблеми в деня преди мача. Още ме боли коляното, но сега съм значително по-добре. Исках да играя в тази среща. Помолих да ми бият инжекция, за да вляза през второто полувреме. За жалост направих един пропуск и не успях да играя отпуснато и спокойно, както стана срещу Милан. Днес тренирах и смятам, че ще съм напълно готов за двубоя с Астън Вила. Тази сутрин можеше да не тренирам, но не желая да пропускам нито едно занимание”, коментира пред Гонг Валери Божинов.

Снощи националът на България влезе в 64-та минути на мача с Мидтиланд и оживи значително играта в атака на Сити. Въпреки това, съставът на Мартин Петров и Божинов загуби първата среща с датчаните и то като домакин. Мачът завърши с минимален успех за Мидтиланд.