Българският национал Валери Божинов за пореден път показа, че е отворен към благотворителни инициативи. Гонг научи, че по идея на стрелеца, отборът на Парма е събрал пари за пострадалите от жестокото земетресение в Хаити.

Валери е предложил на капитана Стефано Мороне да бъде направена подобна инициатива. Съотборниците му от Парма са се съгласили на мига да помогнат.

Всички работещи за новака в Серия А са дали колкото преценят за пострадалите хора от мощното земетресение. В това число влизат футболисти, треньори, физиотерапевти и доктори.

Миналата седмица Хаити бе ударен от силно земетресение с магнитуд 7 по скалата на Рихтер, нанесло непоправими щети на малката държава. Над 3 млн. души бяха засегнати от бедствието. Трусът разруши хиляди постройки, включително президентския дворец и сграда на ООН. Хаити е една от най-бедните страни в света и няма никакъв потенциал да се справи с последиците от бедствие с такива размери.

Много спортисти се включиха в инициативи за набиране на средства за пострадалите, като всички професионални лиги в САЩ – баскетболна, футболна, бейзболна, вече направиха дарения за стотици хиляди долари.