Нападателят на Манчестър Сити Валери Божинов изрази огромното си желание да остави трайна следа във Висшата лига след изминалия кошмарен дебютен сезон, информират медиите в Англия.

Божинов пристигна при „гражданите” миналото лято, след като впечатли футболната общественост на Острова с фланелките на Ювентус и Фиорентина. Българинът бе считан и за отговора на Сити на острието на Манчестър Юнайтед – Уейн Рууни.

22-годишният таран обаче се контузи още в началото на сезона, именно срещу „червените дяволи” през август. Върна се към тренировки през февруари тази година – но така и не се появи в официален мач с небесносинята фланелка.

„Искам да съм в оптимална форма, искам да играя и да тренирам с тима. Сега вече имаме нов треньор, и това е много важно за мен, тъй като сме вече доста близо до началото на новия сезон”, каза Божинов.

„Важно е да се покажа по време на тренировки, за да може мениджърът да ме види и да му демонстрирам качествата си. Трябва да покажа добра игра и да вкарвам голове, тъй като съм нападател, а привържениците на тима нямаха възможност да видят на какво съм способен, заради контузията ми от миналата година”, каза Божинов.

„Имам огромно желание да играя, тъй като направих само 3 мача предния сезон. Сити е много силен тим, ще играем в турнира за Купата на УЕФА. Това е изключително важно, тъй като излизаме на европейската сцена”, добави българинът.

„Гладен съм за успехи и за изяви на зеления килим. От една година почти съм извън първия отбор. Гладен съм за всичко – за тренировки, за игра, за голове – за всичко”, ентусиазирано продължи нападателят на Манчестър Сити.