Членът на административния съвет на Ювентус Марко Тардели заяви, че не е спестявал критиките си към вече бившия треньор на Ювентус, включително и затова, че не е пускал в игра българина Валери Божинов.

Оказа се, че ръководството на „старата госпожа” е имало доверие в младия нападател за разлика от французина, който цял сезон го държа на резервната скамейка и не му позволи да се изяви като титуляр.

„Не съм му спестявал критиките, например не разбирах защо той толкова упорито не искаше да използва Божинов. Но Дешан просто трябваше да се докаже и да вкара отбора в Серия А, освен това и да покаже, че го е грижа за Ювентус и преди всичко да преодолее трудностите, които стояха пред отбора”, каза в интервю за La Stampa Тардели.

Бившият треньор на италианския тим подаде оставка в събота. Новина бе съобщена официално след двубоя с Мантова, в който Ювентус си гарантира първото място в Серия Б. Според част от медиите в Италия французинът е подал оставка, за да избегне уволнението си в края на сезона.

„Ситуацията в тима беше спокойна и нормална. Дидие Дешан имаше доверието на всички, след това нещата се промениха и съжалявам, че отношенията в края се промениха”, добави шефът на „бианконерите” Марко Тардели.

През последните месеци бившият наставник не бе в много добри отношения с ръководството на Ювентус. Не веднъж специалистът е изразявал недоволството си от трансферната политика на клуба, освен това, той дори обяви публично, че се смята за недооценен в този тим.