Българският национал и нападател на Манчестър Сити Валери Божинов даде интервю за предаването Гол линия за Дарик. Бившият футболист на Ювентус вече тренира наравно със съотборниците си в Сити след тежката контузия, която го извади от терените в последните няколко месеца. Божинов изрази увереност, че отново ще го видим в игра в до две седмици.

„Възстановяването ми върви много добре. Чувствам се прекрасно. Вече тренирам наравно със съотборниците си и се надавам до една-две седмици да се завърна на терена. Не знам дали това ще бъде срещу Челси или срещу Мидълсбро. За мен обаче това няма никакво значение”, коментира Божинов.

„Днес трябваше да разговарям с треньора Ерикосн, но за съжаление той е болен и не се появи на стадиона. Все пак се чухме по телефона и утре ще е тук и ще говорим. Мисля, че е нормално да разчита на мен, след като съм готов за игра”, каза още нападателят.

Божинов също сподели мнението на другия българин в състава на Сити Мартин Петров, който преди няколко дни сподели, че шансът на тима да играе в турнира за Купата на УЕФА е твърде малък.

„Нека бъдем реалисти. Слушах изказването на Мартин и мога да кажа, че той е прав. Няма какво да лъжем самите нас и феновете ни. Ще играем мач за мач, но всички знаем, че ще бъде много трудно. Предстоят ни много тежки срещи срещу Челси, Ливърпул както и като тимове, които се борят за спасяване. Ще ни бъде много трудно да влезем в шестицата”, откровен бе футболистът.

„До края на сезона трудно ще вляза във върхова форма. За момента искам просто да се върна на терена. Жаден съм за футбол. Най-радващото за мен е, че съм близо до това. В последните месеци ми беше много трудно. През цялото време гледах мачове, всяка събота и неделя. Следя изявите специално на футболисти като Дрогба, Торес и Адебайор. От подобни футболисти мога да науча много. Разбира се, не мога да ги копирам, тъй като всеки си има собствен стил”, каза още Валери Божинов.

Нападателят изрази съжаление и от факта, че не е с националния тим на България, който се готви за предстоящата контрола с Финландия в София.

„Много съжалявам, че не съм в националния отбор. Това ми е болната тема. Искам много да се докажа. Преди, когато селекционер бе Христо Стоичков имах шанс, но тогава играх на приливи и отличи. Искам да дам всичко за доброто на националния тим и да се класираме за световното в ЮАР през 2010 година. Това е основната ми цел. Искам да радвам феновете и семейството си с голове за националния тим. Надявам се утре да има доста хора на стадиона и да се поздравим с една добра победа”, завърши нападателят.