Българският национал Валери Божинов ще изчака още два дни решението на Селтик за негов трансфер в шотландския гранд, научи Гонг. Ако отговорът е отрицателен, нападателят на 99% ще подпише с клуба от Серия Б - Виченца.

Божинов вече е имал среща с ръководството на италианския тим и старши треньора на Виченца. Специалистът е гарантирал титулярно място на Валери, както и фланелката с номер 9. Нещо повече, Виченца предлага по-добри финансови параметри в сравнение с Верона.

На практика близо 80% от заплатата на българина се плаща от Спортинг Лисабон, който държи неговите права. Другата част от възнаграждението му се изплаща от Верона.

„Истината е, че чакам отговор от Селтик. Мисля, че той трябва да е ясен до петък. Иначе най-вероятно ще подпиша с Виченца, защото ме желаят силно. Аз най-много искам да играя. Ако бъда титуляр в клубния си отбор, ще мога да покажа какво мога, така ще имам добри шансове да бъда в националния отбор на България, което желая най-много“, отбеляза Валери Божинов по телефона от Италия за Гонг.

Със задачата да му намери подходящо продължение на кариерата се е заел импресариото на Божинов Джери Паломба. Агентът запретна ръкави в последните дни и се очаква развръзка по въпроса с поредния трансфер на Божинов.

Ако нещата със Селтик не се получат, българинът ще трябва да помогне на Виченца в борбата за оцеляване от изпадане.