Българският национал Валери Божинов изрази своята благодарност към нападателя на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов за подкрепата във времето, когато футболистът на Сити се възстановяваше от сериозна контузия.

23-годишният Божинов получи две тежки травми откакто се присъедини към състава на Манчестър Сити и записа едва 53- минути във Висшата лига след пристигането си от Ювентус през лятото на 2007 година.

Двамата нападатели се познават отлично от игрите си за националния тим на България и дори трансферът на Бербатов в градския съперник Манчестър Юнайтед в началото на сезона не е повлиял на приятелските отношения между Берба и Бож, пише в обширен материал вестник „Мирър”.

„Когато бях контузен Димитър ми помагаше много. Той винаги бе наоколо, за да ме окуражи”, споделя Божинов.

„Казваше ми „Не се тревожи, Божи, ще се завърнеш дори по-силен от преди. Срещахме се веднъж седмично с Мартин Петров за вечеря. Димитър е на нивото, което искам да стигна и аз. Иска ми се да мисля, че ще се изправя срещу него, когато гостуваме на „Олд Трафорд” по-късно през сезона”, допълва нападателят.

„Те са много добър отбор, но винаги му напомням, че миналата година отидохме там и спечелихме”, заявява в шеговит тон Божинов.

„Вярвам, че в следващите три или четири години Манчестър Сити ще се превърне в един от най добрите тимове в света. Откакто дойдох тук много неща се промениха и искам да бъда част това. Успехът ще дойде много бързо, защото можем да привлечем големи имена”, добавя българинът.