Българският нападател Валери Божинови изигра солиден мач при успеха на своя Партизан Белград над Радник с 3:1 в 14-ия кръг на сръбското първенство. Божинов даде асистенция за първия гол на своя тим и така му помогна да се върне на победния път.

В предишния кръг „гробарите“ направиха 1:1 у дома с Раднички Ниш и това породи известно напрежение. Затова беше важно гостуването срещу Радник да се развие по благоприятен начин и тъкмо това се случи.

Бяха изминали само 10 минути игра, когато Божинов намери партньора си в атака Урош Джурджевич на чудесна позиция и 23-годишният нападател не пропусна да открие резултата – 1:0.

Буквално секунди след това попадение дойде второ. Джурджевич този път влезе в ролята на асистент, като подаде към голямата звезда Леонардо, а бразилецът беше безпощаден – 2:0.

Радник даде заявка за нещо повече веднага след почивката, като Златанович намали в 48-ата минута. В 77-ата обаче всичко приключи за домакините, след като Джурджевич се разписа за втори път и фиксира крайното 3:1.

Божинов остана на терена до 75-ата минута, когато беше заменен от Саша Илич.

В класирането Партизан заема 3-ото място с 29 точки, колкото има и вторият Войводина, но с мач по-малко. Цървена звезда води в класирането с 32 точки.