Байер Леверкузен загуби ценни точки у дома, след като не успя да победи Борусия Дортмунд и завърши 1:1 в първи мач от 10-я кръг на Бундеслигата. Българският национал Димитър Рангелов бе резерва за Борусия, но се появи в игра в 72-та минута.

Двубоят бе доста равностоен, като гостите дори поведоха първи в резултата, но не успяха да удържат преднината си, въпреки смелата си игра.

Лукаш Бариош откри още в осмата минута, след като засече с глава центриране на Нелсън Валдес право в мрежата на Рене Адлер. В 33-та минута домакините претендираха за дузпа, за нарушение на Матс Хюмелс срещу Тони Кроос, но реферът даде сигнал играта да продължи.

Малко след почивката Борусия бе поставена под сериозно напрежение, а Сами Хюпия, Щефан Кислинг и Транкило Барнета пропуснаха невероятни положения за Байер. Гостите продължиха да играят предимно защитно, разчитайки на контраатаки, и именно дефанзивната тактика им отне две точки.

Байер стигна до изравняване от статично положение в 65-та минута. Мануел Фридрих бе на точното място и се промъкна между Свен Бендер и Невен Суботич, за да засече центриране от корнер на Барнета за 1:1.

След като допуснаха гол, гостите се постреснаха и започнаха по-често да опитват атаки, и именно по тази причина на терена се появи и Рангелов. „Жълто-черните” обаче рядко стигаха до по-изгодни позиции, което ги лиши от нещо повече в мача.

Още този уикенд Байер може да загуби лидерската си позиция, при победи на Хамбургер и Шалке. Борусия пък ще трябва да почака още, преди да се намери в горната част на таблицата.