Българският нападател Димитър Рангелов ще играе през новия сезон във вицешампиона на Швейцария - ФК Люцерн. Нападателят е продаден от досегашния си клуб Борусия Дортмунд на швейцарците, след като през последния сезон игра за втородивизионния германски Енерги Котбус.

Преди часове 29-годишният бивш играч на Славия пристигна в Швейцария, за да премине медицински тестове. След това най-вероятно се очаква всичките формалности да бъдат оформени в хартиен вариант и да бъдат подписани от страните.

Според вестник "Билд" Рангелов ще подпише договор за две години с опция за удължаването за още една. Тази сделка пък трябва да направи всички засегнати страни щастливи, тъй като нито в Дортмунд имаха намерение да използват играча, нито пък самият Рангелов беше щастлив да играе в отбори без амбиции.

През миналата година във Втора Бундеслига Димитър има 30 мача и 12 гола. Люцерн пък успя да се пребори с Йънг Бойс за 2-ото място в швейцарското първенство, като завърши с 3 точки преднина. Базел обаче беше безмилостен шампион и приключи сезона с 20 точки пред новия клуб на българина.