Българският талант Преслав Боруков донесе победата на отбора на Шeфилд Уензди до 23 години над връстниците им от Куинс Парк Рейнджърс, отбелязвайки и двата гола за успеха като гост с 2:0.

Това бяха и първи голове за Преслав в шампионатен мач за втория отбор на кукумявките, като до момента се беше разписвал в контроли, в мач за купата на страната и за купата на графството.

Юношата на Левски откри резултата в 20-ата минута, след като гостите от Уензди доминираха в тези моменти от мача. След добра работа на сваления от първия отбор Аш Бейкър от дясно, топката стигна до Боруков, който акробатично опъна мрежата на вратаря Тайла Дикинсън.

Гостите от Шефилд започнаха и второто полувреме смело и същата комбинация между Бейкър и Боруков осигури второто попадение. Пробив и центриране от дясно на Бейкър намери Боруков в наказателното поле. Българинът надскочи всички и за втори път прати топката в мрежата. Той можеше да запише и хеттрик, като в 67-ата минута се освободи от бранителите на КПР и стреля мощно, но топката се отби в страничната греда.

След тази победа вторият отбор на Шефилд Уензди е на 8-о място в Северната група на ПДЛ-лигата. Начело са отборите на Лийдс и Крю Алекзандра.