Датският Мидтиланд отстъпи с 2:3 при гостуването си на Сьондерюске в среща от 22-ия кръг на местната Суперлига, въпреки че водеше с 2:0 след 20 минути игра.

Българският бранител Николай Бодуров изигра поредните си пълни 90 минути, но не успя да помогне на своите да избегнат конфузната загуба. Филип Новак откри за гостите от Хернинг в 7-ата минута, а Марин Пушич удвои в 21-ата минута.

Домакините от Хадерслев обаче нанесоха своя удар за 3 минути през второто полувреме, когато Николай Мадсен изравни в 53-ата и след това в 56-ата изравни. В 70-ата минута Микел Хидергард донесе успеха на домакините с третото попадение. Партньорът на Бодуров в центъра на отбраната Киан Хансен можеше да изравни накрая, но ударът му с глава мина в страни от вратата.

Въпреки поражението, старши треньорът на Мидтиланд Йенс Торуп заяви, че тимът му все още има шансове за титлата и шокира журналистите на пресконференцията след мача. Мидтиланд има 35 точки, на 10 след Копенхаген, като заема 4-о място в класирането./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS