Бившият младежки национал Борислав Цонев се завърна в Хърватия за подновяване на тренировките с неговия тим Интер Запрешич. Халфът, който вече може да се похвали и с повиквателни за представителния тим на България, в момента е под карантина.

Подобно на останалите 14 играчи, които са били в родните си държави по време на преустановяването на футбола, той трябва да изкара двуседмична изолация в дома си. Част от тях вече минаха и след 10 дни, Цонев ще може да се включи в тренировките на тима си. В момента халфът се подготвя вкъщи по специално изготвена програма.

Интер и повечето отбори в Хърватия подновиха занимания в началото на седмицата.

„В отбора тренират на две групи по осем човека. На 30 май трябва да се поднови първенството. Поне такива са информациите тук“, сподели Цонев за "България днес".

Халфът има и нов треньор. По време на прекъсването начело на Интер бе назначен Томислав Ивкович. Той подготвя двете групи трениращи играчи на базата на клуба. Футболистите пристигат за заниманията в екипировка директно от дома и не ползват съблекалните.

Според плана на Хърватската федерация първенството трябва да се поднови на 30 май. Това ще е един от първите подновени шампионати в Европа след паузата заради пандемията от коронавирус. 

Интер Запрешич е на 9-о място в класирането в Хърватия и се бори за оставането си в елита. Тази позиция означава участие в бараж. Тимът на Цонев е на 2 точки от директно спасяване. Българинът е сред основните футболисти в отбора. Взел е участие в 21 мача и има 4 гола.