Димитър Бербатов е считан за най-добрия нападател в Премиършип (невярно, но близко до истината) и вече е свързван с трансфер в някои от „четиримата големи”.

Въпросът, разбира се, е дали тези клубове го искат и дали могат да му осигурят, каквото заслужава.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

„Червените дяволи” се гласят да купят Фернандо Торес от Атлетико Мадрид от толкова много време, че вече си мислим, че е техен играч. Той ще струва скъпо на сър Алекс Фъргюсън, най-малко 20 млн. лири, но по-вероятно около 25-30 млн. Освен това, той идва като капитан на Атлетико, икона на много фенове и ще бъде „таралеж в гащите”, заради младостта си.

Бербатов е много по-добра опция – той ще струва 25 млн. лири, има опит в Премиършип и на практика е всичко, което сър Алекс искаше Рууд ван Нистелрой да бъде през миналия сезон.

Представете си Юнайтед с Руни, Роси и Бербатов в нападение и Кристиано Роналдо раздаващ пасове от полузащитата.

АРСЕНАЛ

„Топчиите” са клуб, който вече има достатъчно ударно нападение, въпреки че Анри не се подмладява, а ван Перси и Уолкот са още прекалено млади.

Венгер и Арсенал нямат ресурси да се борят за подписите на големите звезди и затова опцията за преминаване на Бербатов е наистина по-скоро невъзможна.

ЛИВЪРПУЛ

„Мърсисайдци” имат финансовите възможности, но нямат нужната позиция във Висшата Лига. Застреляйте ме, ако искате, но дори и с Бербатов в нападение, проблемите на Ливърпул няма да се решат. Бенитез ще продължава и с него да играе със защитна тактика. А и Тотнъм ще се борят именно с Ливърпул за 3-то/4-то място.

Ливърпул не е достатъчна класа за Бербатов.

ЧЕЛСИ

Ще намери ли място на Бербатов в състава си Жозе Моуриньо? Челси си имат Дрогба, Шева и Калу, а и играят в система 4-5-1 или 4-3-3 с две крила (Джо Коул, Шон-Райт Филипс, Ариен Робен…). При „сините” от Лондон Бербатов няма да бъде първи или втори избор за нападател (а в другите отбори ще бъде най-малко втори), а за нападател като него, на неговата възраст, да играе непрекъснато е повече от важно.

Прогноза на BlogFC:

Най-нужен – Арсенал

Най-подходящ – Манчестър Юнайтед

Най-вероятен клуб за следващия сезон - Тотнъм