Българският нападател Димитър Рангелов направи невероятен мач за своя Енерги Котбус срещу Хановер в изтеглен двубой от поредния кръг на Първа Бундеслига. Бившият футболист на Славия се отличи с два гола и асистенция при разгрома с 5:1 Другият българин в състава на домакините Станислав Ангелов също се представи на ниво и изигра пълни 90 минути.


В редиците на Хановер не се появи националът Чавдар Янков, който все още лекува контузия.


Домакините от Котбус направиха един от най-силните си мачове през този сезон и логично записаха трети успех от началото на кампанията. Така поне до утре, когато са другите мачове от кръга в Бундеслигата, Енерги ще напусне зоната на изпадащите.


Срещата започна с натиск на Енерги, който даде незабавен резултат. Домакините успяха да поведат още в 11-ата минута чрез Басила, който бе точен с глава след изпълнение на корнер. В 30-ата минута Енерги увеличи преднината си на 2:0. Сьоренсен удвой след чудесна асистенция на Митко Рангелов. Нападателят преодоля защитник в наказателното поле и сложи топката на главата на Сьоренсен, който с плонж не остави шанс на вратаря.


В самия край на първата част Рангелов увенча прекрасната си игра с попадение и по този начин даде комфортна преднина на своя тим още на почивката.


Веднага след подновяването на играта другият българин в редиците на Енерги Станислав Ангелов имаше отличен шанс да се разпише, но след като преодоля вратаря на гостите Енке, не успя да стреля точно и топката излезе в аут.


Домакините продължиха с неспирните атаки и в 65-ата минута Цебик реши всичко в срещата с нов гол в полза на Енерги. Само три минути по-късно Хановер върна гола чрез Клейне след меле в наказателното поле и неразбирателство на стража на домакините с бранител. В ответната атака Митко Рангелов заби втория си гол след солова акция по дясното крило. Нападателят навлезе в наказателното поле и след поредица от финтове успя да отправи силен шут с левия крак, който се оказа неспасяем за Енке – 5:1.


Рангелов обра овациите на препълнения стадион, след като в 83-ата минута наставникът на домакините реши да замени българина. Веднага след като напусна терена нападателят подари фланелката си на своя фенка, която бе на трибуните зад резервната скамейка.

 

След успеха Енерги се изкачи на 15-то място в Първа Бундеслига с актив от 15 точки. Същия актив има и тима на Арминия Билефелд, който обаче има по-лоша голова разлика. Арминия посреща утре тима на Шутгарт.