Българският нападател Милчо Ангелов вкара нови два гола за ФК Брашов във втората румънска дивизия, но тимът му най-вероятно ще остане извън плейофа за влизане в Лига 1. Той се разписа в 33-ата и в 67-ата минути за крайното 5:2 над Униря (Констанца) в среща от 18-ия кръг и вече има 7 попадения от началото на сезон 2022/23.

Победата обаче по всяка вероятност ще се окаже недостатъчна, за да подсигури на "жълто-черните" от Брашов участие в топ 6, откъдето ще бъдат определени и влизащите в елита. Тимът има 27 точки, на 3 от 6-ия Динамо (Букурещ) кръг преди края на редовния сезон. Динамо, който през миналата година изпадна и беше дори пред ликвидация, се стабилизира тази есен и за момента е с точка пред Конкордия (Кяжна) за 6-ата позиция. В последния кръг от редовния сезон Динамо е домакин на предпоследния в класирането ССУ Политехника (Тимишоара), което прави задачата на Брашов много трудно изпълнима.

20-те отбора в румънската Втора лига играят по веднъж в редовния сезон, а след това първите 6 тима продължават битка за влизане в елита. Останалите 14 се разделят на две подгрупи по 7, откъдето стават ясни и четирите изпадащи.

Униря (Констанца) реално е втори отбор на ФКСБ, след като зетят на Джовани Бекали взе тима, премести го от Текиргьол в Букурещ и го напълни с момчета от втория отбор на гранда. Но ФК Брашов доминираше през цялото време, поведе с 3:0, след това и с 5:1 преди да бъде оформен крайния резултат.

Цветелин Чунчуков не игра за КСА Стяуа, който води във втора дивизия с 37 точки и по-добра голова разлика от 2-ия Политехника (Яш). Армейският отбор, който за момента няма право да влезе в елита, се разправи с 3:0 с Минаур (Бая Маре), а едно от попаденията беше дело на сина на бившия халф на Литекс и ЦСКА Еуген Трика - Атанас Трика. Чунчуков към момента има 15 мача и 5 гола във втората румънска дивизия.

Все още пък чака своя дебют Илия Димитров, който не беше в групата на Оцелул при успеха с 1:0 над Чиксереда (Меркурея Чук). Оцелул (Галац) е на 3-о място към момента с 35 точки, а с Доринел Мунтяну на треньорския пост клубът изглежда фаворит за влизане в елитната група.