Полузащитникът на Терек Грозни и бивш български национал Благой Георгиев след загубата от ЦСКА Москва в мач от 13-тия кръг на руското футболно първенство даде интервю на кореспондента на Спорт Експрес от Грозни Рустам Агаев.

- Играхме нелошо, просто не победихме. Първото полувреме играхме добре, но във второто малко се отпуснахме. Но така или иначе не заслужавахме да загубим. Играта беше добра, а точките са нула. Сега главното е да забравим този мач и да гледаме напред. Предстои ни много важна среща с Локомотив за Купата на Русия и трябва да се настроим на нея, каза Георгиев.

- Освен Локомотив, вас ви чака и Анжи. Какви са точковите планове за предстоящите мачове?

- Ние играем във всеки мач за победа, както и срещу ЦСКА. Знаехме, че ЦСКА е добър отбор, но това нищо не променяше.

- Терек през този сезон се представя доста сериозно. А вие самите осъзнавате ли своята сила?

- Да, както казва нашият главен треньор, с всеки съперник трябва да играем като равен с равен. Ние имаме добри изпълнители, приличен отбор.

- Главният треньор на ЦСКА Леонид Слуцки отбеляза, че според него сегашният Терек е най-силният. Вие сте от опитните в отбора, играете вече пета година. Можете ли да се съгласите със Слуцки?

- Това е истина. Дойде Станислав Саламич /Станислав Черчесов - главен треньор на Терек, бел. на пр./ и ни изведе на ново ниво. Това се вижда и на терена.

- А в какво се крие тайната на отбора? Мнозина отбелязват буквално семейната обстановка в клуба.

- Колективът ни е много добър. Впрочем, както и играчите, които сега са в Терек. Между нас има добра конкуренция. Така че на всеки мач, на всяка тренировка ние се раздаваме на сто процента.

- Вие треньора го наричате само по бащино име?

- /Усмихва се/. Не, както се получи. Тренер, Саламич, Черчесов. Различно е. . .