Полузащитникът на българския национален отбор и Терек Грозни Благой Георгиев заяви, че натоварванията в клубния отбор са по-сериозни в сравнение с тези в националния отбор, но това е нормално за подготвителния период.

"В националния тим няма такива натоварвания като в клубния отбор. В Терек сега сме в подготвителен период за новия сезон и такива натоварвания са нормални", каза Благой Георгиев в интервю за клубния сайт на Терек.

Полузащитникът разясни, че България се нуждае от задължителна победа срещу Швейцария през март, за да запази шансове за класиране на Евро 2012.

"Завършихме наравно 2:2 с Естония. За отбора на България има още 6-7 седмици до изключително важния мач с Швейцария. Ако не го спечелим, на практика ще загубим шансове за класиране. Ако победим - шансове има. Да се надяваме, че националният отбор ще бъде готов за този важен мач. В националния отбор сме 4-5 опитни футболисти, на които се разчита. Чувствам се в добра форма", коментира Благой Георгиев.

Той опроверга информациите за оферта от европейски клуб. "Имам договор с Терек и се чувствам щастлив в клуба. Искам да остана в отбора, но това зависи от старши треньора", каза Благой Георгиев.