Българският полузащитник на Терек Грозни Благой Георгиев говори пред руските медии за „трикольорите”, които утре ще се изправят срещу „Сборная”. Приятелският мач е от 18.00 часа в Санкт Петербург. Благой Георгиев няма да вземе участие в мача, тъй като съвсем скоро започна занимания с клубния си тим. Преди около месец полузащитникът претърпя операция на двете колена.

„Тъкмо се присъединих към Терек в Кисловодск. Ще мога да играя след около 2-3 седмици, засега ще опитам само да тренирам”, сподели Благой Георгиев.

Българският национал бе попитан, дали съжалява, че няма да може да играе срещу Русия. „Да, за мен това беше особен мач. От една страна това е моят национален отбор, а от друга – страната, в която се състезавам. Щеше да е интересно, но уви… Контузиите са част от футбола.”

„В групата ни за Евро 2012 са Англия, Швейцария, Уелс и Черна гора. Всички те са добри отбори, но ние разчитаме на това, да покажем на какво сме способни”, добави полузащитникът на Терек.

„Защо поставяте Англия на първо място в нашата група? Ние все още не сме изгубили шансовете си”, завърши с усмивка Благой Георгиев.