Халфът на Терек Грозни Благой Георгиев заяви, че все още ще си мисли по въпроса, дали да се завърне в националния тим на България, от който се отказа преди време.

„Ще си помисля, не съм казал, че съм премислил. На този етап няма нищо, нито имам повиквателна, не знам, защо трябва да слагаме каруцата пред коня. Няма нужда да говорим неща, които после да се окаже, че не е имало нужда да коментираме. Когато се отказах от националния отбор, казах каква е причината. Резултатите в националния отбор са на лице, защото Пенев е професионалист и никой не му се бърка в работата“, коментира пред Гонг Благой Георгиев.

„Моята работа е да си гледам клубния отбор. Именно върху това съм се концентрирал. Важно е всеки мач да се представяме добре, а дали някой ще ми се обади, това е друг въпрос. Ако получа повиквателна, тогава ще го мислим. Не съм говорил с Пенев, не съм говорил с никой, ако има нещо, ще го коментираме отделно. Иначе се вижда с всеки изминал мач, че отборът се представя все по-добре. Когато един треньор се остави да работи на спокойствие, никой не му се бърка в работата, резултати са на лице, както се вижда. Отборът е млад, в него има добри момчета и добри футболисти. Дано продължи по този начин с победи и поводи за радост“, допълни Георгиев.

„Запазихме си отбора в Терек и заради това нещата вървят. Треньорът подбра няколко нови момчета, които паснаха на схемата ни. Спазваме много добре тактическите указания и нещата се получават. Дано продължим така. Предишните сезони имахме цели, но нещата не се получиха. Сега играем мач за мач, да видим какво ще се получи. Дано нещата вървят по план“, отбеляза халфът на Терек Грозни.

„Плакатът за Стилиян Петров е направен в София от мои приятели, които и аз подкрепих. От време на време се чуваме с него, но не искам да говоря, защото е ясно, че на момчето му е трудно в момента. Гледам да не му се бъркам много. Аз вярвам, че с помощта на Господ, той ще се оправи, защото е силен характер. Сигурен съм в това“, завърши юношата на Славия Благо Георгиев интервюто си пред Гонг.