Българският футболист Благой Георгиев заяви в интервю за Гонг, че целта на новия му отбор Дуисбург е да се задържи в първа Бундеслига.

„Подготовката е тежичка, но все пак трябва да се подготвим добре за елита на Германия. Нашите амбиции са да се задържим в първа дивизия и да се наложим тук. Мисля, че имаме такива шансове. Купихме доста футболисти. Имаме потенциал”, каза българският национал.

Бившият халф на Славия призна, че е доволен от трансфера си в Бундесрепубликата. „Винаги съм казвал, че искам да играя в германското първенство. Тук се държи много на дисциплината. Всичко ти е подредено, всичко е точно. Няма никакви проблеми и можеш да се съсредоточиш върху футбола”, заяви Георгиев.

Полузащитникът сподели, че не съжалява за нито един момент от кариерата си в Цървена Звезда. „Оставих доста приятели там. Имах много хубави моменти. Станах шампион, взех Купата. Всеки се учи от грешките си, аз също си взех поука”, обясни Благо Георгиев.

„Естествено, в Дуисбург ще имам конкуренция за моя пост, но аз се надявам да бъда титуляр. Ще се постарая във всеки мач и всяка тренировка да доказвам, че заслужвам това”, заяви халфът.

Георгиев сподели, че често се чува с останалите български футболисти в Германия. „Не знам точно какво се случва със Станислав Ангелов. Мисля, че Пелето си има точка в договора с Левски, която му позволява да премине в друг клуб. Той е в правото си да иска да играе в Енерги”, коментира бившият футболист на „белите”.

Националът разказа, че очаква да получи скоро колата си и апартамента в германския град. „Всичко в тази страна е перфектно”, каза още Георгиев.