Нещастно се оказа подновяването на немското първенство за българските футболисти, които се подвизават в Бундеслигата.

Валери Домовчийски не бе в групата на своя Херта, който падна катастрофално с 0:3 като домакин на Айнтрахт Франкфурт.

Чавдар Янков пък страда от контузия и не игра за Хановер при равенството 1:1 като гост на Хамбургер.Благой Георгиев игра 90 минути за своя Дуисбург срещу Борусия Дортмунд.

Българският национал и неговите съотборници обаче трябваше да преживеят огромно разочарование, след като изпуснаха победата в последните минути на мача.

Георгиев игра зад двамата нападатели и имаше два удара към вратата на Циглер, които обаче не бяха опасни.

Домакините поведоха още в 18-тата минута чрез Юлиан Филипеску, който се възползва от неразбирателство в отбраната на Борусия.

В 30-тата пък Тобиас Вили удвои преднината на „зебрите” след бърза контра атака, започната от Клаудиу Никулеску.

След почивката гостите излязоха като преобразени и набързо върнаха едно попадение. Деде центрира в наказателното поле, където Себастиан Кел по куриозен начин с рамо остави безпомощен стража на Дуисбург Свен Бойкерт.

Радостта в лагера на Дортмунд обаче не трая дълго. В 59-тата минута Михай Тарараче с прецизен изстрел направи резултата 3:1.

Все пак, в 68-мата минута току що влезлият Диего Климович направи 3:2 след пас на новото попълнение на Дортмунд Рукавина.

След попадението гостите продължиха с натиска, който доведе до желаното равенство в третата минута от даденото от съдията Михаел Кемпфер продължение. Автор на гола отново бе Диего Климович.Равенството не позволи на Дуисбург да се отлепи от дъното на класирането.

„Зебрите” имат 14 точки, с една по-малко от предпоследния Енерги Котбус, където пък се подвизават Димитър Рангелов и Станислав Ангелов.

Именно Ангелов бе вторият българин, който взе участие в днешните мачове от Бундеслигата. Димитър Рангелов не игра заради болки в гърба.

Пелето изигра пълни 90 минути при загубата на Котбус с 2:3 от Байер Леверкузен, като в тази среща българинът игра на поста ляв бек и се справи добре със задачата си.

В 15-тата минута новото попълнение на Енерги Михал Пападополус откри резултата срещу бившия си отбор с изстрел от 4 метра.

Второто попадение в срещата падна едва в 59-тата минута и бе дело на немския национал Симон Ролфес. 10 минути по-късно пък Дмитри Буликин направи обрата пълен като вкара първия си гол в Бундеслигата.

Кристиан Басила в 77-мата минута възстанови статуквото за втори път със своя трети гол за сезона. Басила се възползва от неточно избита топка от вратаря Адлер и от близко разстояние направи 2:2.

Леверкузен все пак успя да стигне до победата 4 минути преди края на двубоя. Симон Ролфес отбеляза от дузпа, свирена за фаул на Стивен Ривич срещу Пирмин Швеглер

Един от фаворитите за титлата Хамбургер се издъни срещу Хановер. Двубоят в Хамбург завърши 1:1, като домакините се добраха до равенството едва в 70-тата минута.

Другите резултати в Бундеслигата:

От вчера: Ханза Рощок – Байерн 1 : 2

Карлсруе – Нюрнберг 2 : 0

Херта – Айнтрахт Франкфурт 0 : 3

Арминия Билефелд – Волфсбург 0 : 1

Утре от 18 часа:

Шалке – Щутгарт

Вердер - Бохум