Дуисбург с Благой Георгиев в редиците си постигна класически успех като домакин на Арминия Билефелд в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата. Българският халф започна като титуляр и остана на терена до края на срещата.

Бившият полузащитник на Славия се отличи с добри изяви за домакините, като още в първата минута центрира добре и осигури добра възможност на Ишиако да открие резултата. Нападателят стреля, но Хайн успя да избие в последния момента и запази мрежата си чиста. Добър шанс пред Благо и Дуисбург се откри в 83-та минута. Българският национал стреля от пряк свободен удар, но шутът му от 20 метра не застраши стража на гостите.

Иначе само шест минути бяха необходими на футболистите на Руди Бомер да спечелят три точки. В 64-та минута Майкон откри головата сметка на Дуисбург. Две по-късно Ишиако преодоля успешно двама защитници на Арминия и заби кълбото в десния ъгъл на вратата, охранявана от Хайн. Отново централният нападател на „зебрите” се разписа в 70-та минута с глава и оформи крайния резултат.

С шест точки в актива си Дуисбург заема седмото място в класирането, а отборът от Билефелд е на трето място със седем точки.

Всички резултати от четвъртия кръг на Бундеслигата:

Дуисбург - Арминия - 3:0

Енерги - Нюрнберг - 1:1

Хановер - Бохум - 3:2

Ханза - Борусия Дортмунд - 0:1

Херта - Волфсбург - 2:1

Вердер - Айнтрахт - 2:1

Утре:

Хамбургер - Байерн

Карлсруе - Щутгарт

Вчера:

Шалке 04 - Байер Леверкузен - 1:1