Дуисбург и Благой Георгиев записаха поредна загуба в германското футболно първенство. „Зебрите” падна с 1:3 у дома от Вердер, а участието на българския халф със сигурност ще се запомни. Националът ни се отличи с асистенция при почетното попадение за своя тим, а в 75-та минута напусна терена, след като си изкара директен червен картон.

Двубоят на „MSV-Arena” премина изцяло под превъзходството на гостите, но през първата част на бременци не достигна достатъчно хладнокръвие и те не успяха да реализират голяма част от положенията си. Резултатът бе открит от Йенсен в 7-та минута на мача. Само осем след това домакините отговориха с гол на Аилтон. Благо Георгиев взе сериозно участие в головата атака на „зебрите”, полузащитникът центрира отдалече, топката стигна до Тиферт, който подаде на Аилтон, той не сгреши и бе точен за 1:1.

До края на първата част бременци пропиляха много шансове да си върнат преднината, но за сметка на това през второто полувреме си наваксаха с два гола. В 57-та минута Саного бе точен след добър пас на Мертезакер.

Нервеите на Дуисбург не издържаха и заваля множество от жълти картони. В 55-та минута Касерес си изкара втори жълт картон и напусна терена, като остави възпитаниците на Руди Бомер с човек по-малко. Неговата съдба последва и Благо, който показа неприличен жест на съдията Кинхьофер, който не намери това за особено забавно и прати халфа в съблекалнята. Причината за недоволството и невъзпитаното поведения на българския национал бе решението на рефера да отсъди фаул на Тиферт срещу Йенсен. Това вбесило Благо и той не издържал, при което допрял два пръста до слепоочието си и попитал съдията, дали има акъл в главата си. Численото превъзходство на Вердер си каза думата и те вкараха трети гол. В 87-та минута Андреасен оформи крайния резултат.

След поредната загуба в Германия Дуисбург заема предпоследното 17-о място с 6 точки, а Вердер е на трета позиция със 17.


Срещи от деветия кръг на Бундеслигата:

Арминия Билефелд - Хамбургер ШФ - 0:1 (0:0)

Дуисбург - Вердер - 1:3 (1:1)

Херта - Енерги - 0:0 (0:0)

Шалке - Карлсруе - 0:2 (0:0)

Щутгарт - Хановер - 0:2 (0:1)

Волфсбург - Ханза - 1:0 (0:0)

Утре:

Байерн Мюнхен - Нюрнберг
Айнтрахт Франкфурт - Байер Леверкузен

Вчера:

Борусия Дортмунд - Бохум - 2:1 (1:1)