Благой Георгиев и неговият Дуисбург загубиха с 1:3 като домакини на Волфсбург в мач от втория кръг на германската Бундеслига. Българският полузащитник започна титуляр и остана на терена до края на мача. Бившият халф на Славия асистира за почетния гол на своя тим. Попадението бе дело на Лаврич две минути преди последния съдийски сигнал.

Пред 20 000 зрители на „MSV-Arena” Марселиньо откри головата сметка за гостите в 40-та минута. Бразилският халф прати топката в мрежата на домакините със силен шут от 20 метра. В 27-та минута възпитаниците на Руди Бомер пропиляха добра възможност да поведат. Благо Георгиев подаде перфектен пас на Идрисо, но защитниците на „вълците” се справиха и овладяха топката.

В 52-та минута падна второто попадение за тима на Феликс Магат. Мадлунг се разписа с глава след центриране на Марселиньо. 20 минути след това Раду направи резултата класически, след като отбеляза отново след пас на бразилеца.

В 88-та минута честта на Дуисбург спасиха Благой Георгиев и влезлият като резерва Клемен Лаврич. Тогава след грешка в защитата на Волфсбург словенският нападател вкара почетен гол за домакините, като се разписа с глава след центриране на българския национал.

След днешния си успех Волфсбург се изравни с Дуисбург в класирането на Бундеслигата. Двата отбора делят осмото място в подреждането с по три точки в актива си.

 

Останалите резултати от втория кръг на германската Бундеслига:

Арминия - Айнтрахт Франкфурт - 2:2

Ханза - Нюрнберг - 1:2

Херта - Щутгарт - 3:1

Шалке 04 - Борусия Дортмунд - 4:1

Вердер - Байерн Мюнхен - 0:4

Утре:

Енерги - Бохум

Хамбургер - Байер Леверкузен

Вчера:

Карлсруе - Хановер 96 - 1:2