Националът на България Благой Георгиев сподели за Гонг, че равенството на неговия Дуисбург срещу Байерн /0:0/ е дошло в подходящ момент. „Зебрите” стигнаха до точка в Мюнхен, а българинът игра цял мач.

„Доволен съм, както от моята игра, така и от тази на съотборниците ми. Борихме се за тази точка и е добре, че я взехме. Стана равностоен мач, ние имахме шансове, които не бяха стопроцентови. Байерн разчиташе главно на центрирания и разбърквания в наказателното ни поле. Преди този мач всички очакваха, че ще загубим с 5-6 гола, но си заслужихме точката”, коментира за Гонг юношата на Славия.

„Не си смених фланелката с никого. От девет години отборът не е печелил точка в Мюнхен, така че тази фланелка е един сувенир. Запазих си я за мен”, продължи Георгиев.

„Всичко си е в наши ръце. Мисля, че сме отбор, който трябва да се спаси от изпадане. Няколко отбора ще се борят в дъното на класирането. Сред тях сме ние и Енерги. Чувам се с всички българи в Германия. Рангелов и Ангелов стигнаха до важно равенство срещу Хамбургер”, отбеляза елегантният полузащитник на България и Дуисбург.

„Ако в националния отбор играем, както го направихме в последните няколко мача, имаме добро бъдеще. Жребият го определям като нормален. Ръководството ще избере най-подходящия национален селекционер. Всеки очаква името на новия треньор, но затова трябва да питаме Боби Михайлов”, коментира Благой Георгиев.

„Естествено, доволен съм от това, което показва Славия. Гледам репортажи от мачовете на отбора и мисля, че с показаната игра Славия можеше и да е по-напред в класирането. Тимът няма поставени цели, играе разкрепостено и смятам, че това е пътят”, завърши юношата на „белите” Благо Георгиев.