Дуисбург и Благой Георгиев записаха поредна загуба в Бундеслигата. В мач от петия кръг на германското първенство „зебрите” паднаха у дома с 1:2 от Херта, а българският халф игра пълни 90 минути. Бившият футболист на Славия се отличи с чудесна игра, но си изкара жълт картон през втората част на мача.

Двубоят на стадион „MSV-Arena” започна скучно и в продължение на четвърт час топката бе безцелно разигравана между 22-та на терена. Край на липсата на събития сложиха Георгиев и Ишиако в 17-та минута. Българинът подаде техничен пас на нигерийския си съотборник, който шутира силно, но стражът на гостите Дробни успя да избие в ъглов удар. В 31-та минута националът ни застраши противниковата мрежа. След пас на Тиферт Георгиев стреля от 14 метра, но ударът му бе блокиран отново от вратаря. По този начин след 45 минути, които не предложиха атрактивна игра, двата отбора се оттеглиха в съблекалните си.

Втората част започна с превъзходство на столичани, които се нанесоха в половината на Дуисбург. Нервите на Благо като че ли не издържаха, защото полузащитникът си изкара глупав жълт картон в 58-та минута. три по-късно гостите поведоха в резултата с гол на Пантелич. Сръбският нападател удвои в 70-та минута, реализирайки второто си попадение в мача.

Георгиев пропиля пореден шанс в 73-та минута, тогава халфът стреля от 11 метра с глава след центриране от ъглов удар на Тиферт, ударът му обаче бе прекалено слаб. Лаврич компенсира грешката на своя съотборник, вкарвайки в 78-та минута. секунди преди последния съдийски сигнал отново българския национал не успя да се разпише, той стреля от дистанция, а Дробни без проблеми улови.

В другия мач от кръга Карлсруе победи с 2:1 като гост Волфсбург. По този начин новаците в германския елит продължават с убедителното си представяне, след като в четвъртия етап от Бундеслигата се наложиха с 1:0 над шампиона Щутгарт.

Срещи от 5-ия кръг на Бундеслигата:

Вчера:

Нюрнберг - Хановер 2:2

Арминия - Ханза 4:2

Байер Леверкузен - Бохум 2:0

Байерн Мюнхен - Шалке 1:1

Айнтрахт - Хамбургер 2:1

Щутгарт - Енерги 3:0

В петък:

Борусия Дортмунд - Вердер 3:0

 

Временно класиране:

1 Байерн Мюнхен 11 точки

2 Арминия Билефелд 10

3 Айнтрахт 10

4 Борусия Дортмунд 9

5 Херта Берлин 9

6 Карлсруе 9

7 Байер Леверкузен 8

8 Шалке 04 7

9 Щутгарт 7

10 Хамбургер 7

11 Бохум 7

12 Хановер 7

13 Вердер 7

14 Дуисбург 6

15 Нюрнберг 5

16 Волфсбург 4

17 Енерги Котбус 2

18 Ханза 0