Спортното списание на Германия „Кикер” оцени за много слабо представянето на българските футболисти в мачовете им от третия кръг на Първа Бундеслига.

Най-висока оценка от авторитетното издание получи халфът на Дуисбург Благой Георгиев. Бившият полузащитник на Славия е оценен с 2,5 (най-високата оценка в немската скала е 1, а най-слабата - 6). „Зебрите” обаче загубиха с 0:1 от шампиона Щутгарт. Българският национал записа 90 минути игра и с проявите си на терена заслужи втората по сила оценка в своя отбор, като според „Кикер” най-добър от състава на „синьо-белите” е вратарят Том Щарке (1,5).

Спортните журналисти писаха 5 на Чавдар Янков за представянето му в мача между неговия Хановер и Байерн. Халфът се появи в игра след почивката и получи жълт картон малко преди последния съдийски сигнал. Най-висока оценка в баварския клуб получава за втори пореден път Франк Рибери – 1,5. Толкова е заслужил и Бастиан Швайнщайгер.

Слаби оценки получават и футболистите на Енерги Котбус Станислав Ангелов и Димитър Рангелов. Двамата имат 5 от „Кикер”. Отборът на Петрик Зандер загуби с 0:3 като гост на Борусия Дортмунд. Рангелов започна за първи път като титуляр за „червено-белите”, той напусна терена в 63-та минута. Пелето игра пълни 90 минути. двамата получават с единица отгоре от регионалния вестник „Лаузитцер Рундшау”.